Toidukõrbemiste ennetamine

Toidukõrbemiste ennetamine

Väga lihtne on unustada pann pliidile või praad ahju küpsema. Unustada võivad nii noored, kes otsustavad teha kiire kesköise snäki, pereinimesed, kelle tähelepanu võivad lapsed lihtsalt mujale viia ja eakad, kes võivad tukkuma jääda või lihtsalt unustada.

Toidu valmistamisel alguse saanud eluhoonetulekahjude osakaal on tõusnud 3%-lt (2017. aastal) 8%-le (2018. aastal).

Kui 2017. aastal toimus eluhoonetes kokku 429 toidukõrbemisega seotud väljakutset, siis 2018. aasta lõpuks on prognoosi kohaselt neid juba ligi 500.

 

infograafika

 

Õnnetusse sattumise riski saab vähendada paari väikese tegevusega:

  • Selgita välja võimalikud kodused ohuallikad;
  • ja õpi ohu korral käituma. Vt SIIA.
  • Räägi tuleohutusest pereliikmetega ja aruta, mida saab teha tulekahju puhkemise riskide vähendamiseks. Vt SIIA,