Toidu valmistamine

Enamik köögist alguse saavatest tulekahjudest on seotud toidu järelevalveta jätmisega.

Sellepärast on oluline meeles pidada järgmisi põhitõdesi

  • Söögi valmistamise ajal viibi alati köögis.
  • Ära lahku kunagi kodust, kui toit on pliidil või ahjus valmimas.
  • Kui valmistad mõnd pikka aega valmivat rooga – näiteks ahjupraadi või kooki, kasuta taimerit mis lülitab küttekeha õigeaegselt välja. Võid kasutada ka munakella või mobiiltelefoni meelespead, mis annab helinaga märku toidu valmimisest; ka sel juhul ole köögi läheduses.

Sageli juhtub õnnetusi ka pannil süttinud õli või rasvaga. Kui nii on juhtunud, siis:

  • lülita pliit välja (puupliidil lohista anum kuumalt alalt eemale);
  • pane anumale kaas peale või kustuta leegid F klassi tulekustuti või tuletekiga;
  • oota kuni temperatuur on anumas piisavalt langenud ja leeke uuesti ei teki.

ÄRA IIALGI KUSTUTA ÕLI VÕI RASVA VEEGA. SEE TEKITAB PLAHVATUSE JA PAISKAB TULE KÕIKJALE LAIALI.