Toidukõrbemiste põhjused

Miks toit kõrbema läheb?

2018. aastal on kõige rohkem viga saanuid just toidukõrbemisest alguse saanud tulekahjudes.

Peamine toitukõrbemiste põhjus on toidu järelevalveta jätmine. Inimene:

  • jääb magama;
  • unustab end nutiseadme või teleka taha;
  • läheb kodust ära;
  • tähelepanu läheb mujale ja unustatakse.

Sageli on üheks põhjuseks ka alkohol.

Kuidas toidupõleng alguse saab?

  • Toit ununeb pliidile ja läheb kõrbema
  • Õli pliidil/ ahjus kuumeneb temperatuurini, kus see süttib
  • Süttivad pliidi lähedal olevad esemed (pajakindad, köögirätikud, lõikelaud, kardinad)
  • Süttib pliidi ümbruses ja kubus olev rasv.

Nippe, kuidas toidukõrbemist lihtsalt ennetada, loe SIIT.