Miks toit kõrbema läheb?
2018. aastal on kõige rohkem viga saanuid just toidukõrbemisest alguse saanud tulekahjudes.
Peamine toitukõrbemiste põhjus on toidu järelevalveta jätmine. Inimene:
- jääb magama;
- unustab end nutiseadme või teleka taha;
- läheb kodust ära;
- tähelepanu läheb mujale ja unustatakse.
Sageli on üheks põhjuseks ka alkohol.
Kuidas toidupõleng alguse saab?
- Toit ununeb pliidile ja läheb kõrbema
- Õli pliidil/ ahjus kuumeneb temperatuurini, kus see süttib
- Süttivad pliidi lähedal olevad esemed (pajakindad, köögirätikud, lõikelaud, kardinad)
- Süttib pliidi ümbruses ja kubus olev rasv.
Nippe, kuidas toidukõrbemist lihtsalt ennetada, loe SIIT.